دریچه تنظیم هوا

دریچه تنظیم هوا – دریچه انتقال هوا

دریچه تنظیم هوا - دریچه انتقال هوا

پیش از اینکه به انواع دریچه هوا بپردازیم، می‌بایست بدانیم که این محصول دقیقاً چیست. دریچه های هوا یک سوراخ در دیوار، سقف ساختمان شما را می‌پوشانند. این پوشش باید مناسب ابعاد سوراخ باشد. دریچه ها از ورود بیشتر چیزها به داخل جلوگیری می‌کنند.

در عین حال امکان گردش هوا را برای اهداف گرمایشی یا سرمایشی به داخل اتاق، فراهم می‌کنند. بعضی از دریچه های هوا عملکرد اضافه‌ای دارند. این نوع دریچه دارای دمپر است که با حرکت دادن آن می‌توان هوا را به نقطه‌ای از اتاق هدایت کرد یا حتی مانع از ورود هوا شد.

تعریف دریچه تنظیم هوا

جهت تنظیم هوای ورودی از کانال هوا از دریچه تنظیم هوا استفاده می‌شود. دریچه تنظیم هوا از انواع مختلف آلومینیومی، آهنی ساخته می‌شود. دریچه انتقال هوا از پره‌های مختلف برای تعیین مسیر هوا و فریم اصلی تشکیل می‌شود، که نوع خروج هوای دریچه را به انواع یک طرفه، دوطرفه، سه طرفه و چهار طرفه تقسیم می‌کند.

دریچه تنظیم هوای رفت دیواری

این نوع دریچه هوا در محل خروجی کانال‌های رفت نصب می‌شود. این دریچه دارای تیغه‌های متحرک افقی و عمودی می‌باشد. با تنظیم تیغه‌ها می‌توان مقدار ورود جریان هوا و مسیر دمش هوای ورودی فضا را تنظیم کرد. در حالت عادی جهت جریان هوا در دریچه دیواری در تابستان رو به پایین و در زمستان رو به بالا می‌باشد.

محل نصب دریچه تنظیم هوای رفت باید به گونه‌ای باشد که در ارتفاع حدود یک تا دو متری از کف اتاق سرعت مناسبی از هوا ایجاد شود. در صورت وجود مانع در جلوی دریچه تنظیم هوای رفت بهتر است دریچه انتقال هوا آنقدر از سقف فاصله داشته باشد تا اثر مانع به حداقل برسد.

دریچه دیواری یکطرفه ثابت و متحرک

دریچه تنظیم هوای سقفی

دریچه تنظیم هوای سقفی دیفیوزر گِرد عموماً برای توزیع هوا بصورت نامحسوس در محیط‌های گوناگون از قبیل کافی‌شاپ‌ها، رستوران‌ها، اماکن ورزشی، تجاری، کارخانجات، انبارها و محیط‌های اداری، درمانی و مسکونی کاربرد دارد.

دریچه های سقفی به ترتیبی در سقف نصب می‌شوند که هوا را به طور متوازن توزیع نمایند. به علت توزیع متفاوت هوا و طول پرتاب متفاوت در دبی ثابت، این نوع دریچه‌ها در دو نوع تخت و برجسته تولید می‌شوند.

دریچه های سقفی گرد

دریچه تنظیم هوای برگشت دیواری

دریچه تنظیم هوای برگشت دیواری در ابتدای کانال برگشت نصب می‌شود و تیغه‌ها و پره‌های این دریچه بصورت ثابت و به گونه‌ای تعبیه می‌شود که کمترین افت فشار را در مقابل ورود هوا به داخل کانال ایجاد نماید. این نوع دریچه معمولاً دارای ابعاد بزرگتری نسبت به دریچه های هوای رفت دارند.

تفاوت بین تأمین هوا و برگشت هوا

دو نوع دریچه هوا وجود دارد که از نظر عملکرد با یکدیگر متفاوت هستند. تفاوت بین دریچه تأمین هوا و دریچه برگشت هوا از نام آن‌ها پیداست. دریچه تأمین هوا، هوا را به یک اتاق وارد می‌کند، در حالی که دریچه برگشت هوا، امکان بازگشت هوا را به سیستم تهویه ممکن می‌سازد. در اغلب خانه‌های مدرن، در بیشتر اتاق‌ها حداقل یک دریچه هوا تعبیه شده است؛ اما نیازی به این کار نیست و تنها لازم است که در سرتاسر خانه در مکان‌هایی مناسب، تعدادی دریچه بزرگ‌تر نصب شود.

آیا وجود دریچه های هوا ضروری است؟

همان طور که در بالا اشاره شد، وجود دریچه انتقال هوا در هر خانه‌ای لازم است. در وهله اول باید بیان کرد که آن‌ها از سیستم تهویه شما در برابر آلودگی‌هایی با سایز بزرگ محافظت می‌کنند. دوم اینکه این محصولات سبب افزایش راندمان سیستم گرمایش و سرمایش شما می‌شوند و در نتیجه از هزینه‌های شما می‌کاهند.

چه نوع فلزاتی در ساخت دریچه هوا شاهرخی استفاده میشود؟

رایج‌ترین انواع فلزی که در ساخت دریچه های هوا کاربرد دارند، چدن، آلومینیوم، برنج و فولاد هستند. دریچه‌های ساخته شده شاهرخی از این فلزها، در مقابل زنگ زدگی مقاومت زیادی از خود نشان می‌دهند. از این رو بهترین انتخاب برای مناطق با رطوبت بالا مانند حمام هستند. علاوه بر این فلزهایی که در تولید دریچه های هوا مورد استفاده قرار می‌گیرند، به دو نوع مختلف دیگر نیز تقسیم‌بندی می‌شوند.

گروه اول، ورق‌های فلزی هستند. از ویژگی‌های این ورق ها می‌توان ضخامت و وزن کم و برش خوردن آسان با لیزر را نام برد. فلزهای ریخته‌گری گروه دوم را تشکیل می‌دهند که ضخامت زیاد و قیمت بالایی دارند؛ اما فلزهای ریخته‌گری، ساخت دریچه هوا با ابعادی را ممکن می‌کنند که نمی‌توان از ورق‌های فلزی به دست آورد. با توجه به استحکام و دوام فلزات ریخته‌گری، دریچه های ساخته شده از آن‌ها برای نصب در کف ساختمان مناسب هستند. تنها نکته این است که آن‌ها معمولاً قیمت بیشتر و مدل‌های محدودتری دارند.

مزایای استفاده از فلز برای دریچه های هوا

  • استحکام در مقابل ضربه یا فشار ناشی از راه رفتن یا جا‌به‌جایی مبلمان در صورت استفاده در دریچه های کف
  • مقاوم در برابر رطوبت در مناطق مرطوب مانند حمام
  • ماندگاری طولانی مدت

مزایا استفاده از دریچه

  • توزیع یکنواخت هوای تازه در محیط
  • خروج هوای آلوده از محیط
  • کاهش مصرف انرژی
  • بهبود کیفیت هوا
  • افزایش زیبایی و جلوه محیط

انواع دریچه تنظیم هوا بر اساس کاربرد

اگر از دریچه هوای پادری استفاده شود، از آنجایی که این دریچه تنظیم هوا بر پایه اختلاف فشار بین دو محیط کار می‌کند و هوا را از محیطی که دارای فشار بیشتری است به جریان می‌اندازد و وارد فضایی می‌کند که دارای فشار کمتری است. از آن در مکان‌هایی که دارای هوای سنگینی هستند، استفاده می‌شود. مکان‌های زیر گزینه‌های خوبی برای نصب دریچه تنظیم هوا هستند :

  • سالن‌های ورزشی
  • حمام‌ها
  • سرویس‌های بهداشتی

البته دریچه تنظیم هوای پادری کاربرد زیبایی محیط هم دارد و برای تزیین محیط هم از آن استفاده می‌شود. در صورتی که از دریچه تنظیم هوای سقفی استفاده شود، چون دارای دیفیوزر گِردی است، معمولاً به منظور پخش‌کردن هوا به صورت نامحسوس در محیط‌های مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد. از دریچه تنظیم هوای سقفی در مکان‌های زیر استفاده می‌شود :

  • کافی‌شاپ‌ها
  • رستوران‌ها
  • اماکن ورزشی
  • اماکن تجاری
  • کارخانجات مختلف
  • انبارهای مختلف
  • محیط‌های اداری
  • محیط‌های درمانی
  • آپارتمان‌ها و واحدهای مسکونی
 
 

 

 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالای صفحه بردن